Vörös áfonya lekvár recept

vörös áfonya

Hozzávalók:

  • 1,5 kg vörös áfonya
  • 200 ml víz
  • 2 tasak dzsem fix
  • 14 dkg cukor
  • 6 evőkanál konyak

 

Vörös áfonya lekvár elkészítése:

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A gyümölcsöt a vízzel feltesszük főni, és forrástól számítva 5 percen keresztül forraljuk, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni. A kimért cukorból 2 evőkanálnyit elkeverünk a dzsem fixszel. Az elegyet hozzákeverjük az áfonya-víz keverékhez, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon ismét felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 5 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. Végül a konyakot is belekeverjük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük és lezárjuk.

A receptet beküldte: Ágica
Alapanyagok: , ,
Kategória: Lekvár