Torta receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a torta rajongóknak.

Csokitorta

csokitortaCsokitorta elkészítése: Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a vajat, a porcukrot, a sót és a tojások sárgáját. A csoki bevonót megolvasztjuk, és ezt is a többihez keverjük. A tojások fehérjét felverjük, hogy egy kemény habot kapjunk, majd belekeverjük a cukrot és a lisztet, és hozzáadjuk a fenti masszához. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és készre sütjük. Eközben elkészítjük…

Egyszerű tiramisu torta

egyszerű tiramisu tortaEgyszerű tiramisu torta elkészítése: A kávét készítsük el, és tegyük félre hűlni. A tejbe keverjük bele a zselatint és főzzük pár percig, majd tegyük félre. A tojásokat és a cukrot keverjük habosra. Adjuk hozzá a vajkrémet, majd a tejszínt és óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, keverjük bele. Ízesítésnek tehetünk bele egy kis rumaromát is. Ezután az 1 dl tejben felfőzött zselatint, ha már egy kicsit hűlt belekeverjük a krémbe. A kávéba…

Dobostorta

dobostortaDobostorta elkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat). A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot…

Fagylalt torta

fagylalt tortaFagylalt torta elkészítése: A csokoládét összetörjük, vízfürdőben felolvasztjuk, 25 g cukorral összekeverjük, majd lehűtjük. A gyümölcsöket 100 g cukorral össze turmixszoljuk és lehűtjük. A tortalapot formába tesszük. 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a csokoládéval, majd a tortalapra kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk. 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével…

Narancsos túrótorta

narancsos túrótortaNarancsos túrótorta elkészítése: A lisztet a munkalapra szitáljuk, mélyedést nyomunk a közepébe, beleütjük a tojássárgáját. Rászórjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromaromát, végül a vajat darabokban. Az egészet gyorsan lisztes kézzel sima tésztává gyúrjuk kívülről befelé dolgozva. Cipóvá formáljuk és fóliában legalább 60 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát belisztezett munkalapon átgyúrjuk és egy kapcsos…