Töltött sajtos pogácsa

töltött sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • pici só

A krémhez:

  • 4 dl tej, 6 dkg liszt, 6 dkg reszelt sajt, 2 tojás, kevés só, 6 dkg margarin, 5 dkg apróra tört kesudió, 1 szál újhagyma

A tetejére: 5-10 dkg reszelt sajt

Töltött sajtos pogácsa elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 1 órán keresztül pihentetjük. Azután vékonyra nyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük. A tejet, a lisztet, a reszelt sajtot, a keményre főtt tojásokat, kevés sót simára keverjük, majd sűrűre főzzük, ezután belekeverjük a margarint, a tört kesudiót és a finomra vágott újhagymát. Az elkészült krémet két pogácsa közé kenjük, majd az összeragasztott pogácsák oldalát is bekenjük, és az egészet reszelt sajtba forgatjuk. Nagyon finom süteményt kapunk.

A receptet beküldte: Mónika