Töltött padlizsán

töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg padlizsán
  • só, ízlés szerint
  • 20 dkg sertésdagadó
  • 50 g rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 250 g paradicsom, 200 g gomba
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 teáskanál édes-nemes paprika
  • 1/2 teáskanál bors, egy csipet cukor
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 dl húsleves (kockából)
  • 100 g reszelt ementáli, 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál paradicsompüré

Töltött padlizsán elkészítése:

A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A gyümölcs húsát kockákra vágjuk és megsózzuk. A sertésdagadót kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst 1,5 dl vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk.  A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket, és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpirítjuk. A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk. Jól illik hozzá a burgonyapüré, finom vörösbor. Fagyasztás előtt mártsuk a padlizsánt forrásban lévő vízbe. Fagyasztva eltartható: 6 hónapig. Elkészítési idő: előkészítés: 35 perc, sütés: 40 perc, villanysütő: 200 C, gázsütő: 3-4 fokozat

A receptet beküldte: Meli