Tökfasírt

tökfasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg spárgatök
  • só, bors
  • 7 db tojás
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 20-25 dkg liszt
  • sütéshez olaj

 

Tökfasírt elkészítése:

A megtisztított spárgatököt lereszeljük, utána sót teszünk rá, majd kicsavarjuk. Hozzátesszük a felvert tojásokat, az üvegesre pirított vöröshagymát, az őrölt borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Evőkanállal forró zsírban vagy olajban mind a két oldalát szépen megsütjük. A fasírt még ízletesebb lesz, ha áztatott zsemlével készítjük, vagy reszelt sajtot keverünk a masszába, illetve ha sütés előtt szezámmagba, durvára vágott dióba forgatjuk.

A receptet beküldte: Ágica