Tojásos étel receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a tojásos étel rajongóknak.

Tojáskrém

tojáskrémTojáskrém elkészítése: A megmosott tojásokat keményre főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fűszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált főtt tojást is hozzákeverjük. A krémet jól lehűtjük. Pirított kenyérszeletekre…

Kaszinótojás

kaszinótojásKaszinótojás elkészítése: A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, sárgáját egy tálba tesszük. A sárgájához adunk pici mustárt, majonézt, majoránnát, sót, borsot, (ízlés szerint bazsalikom, kakukkfű) sót. Ezután ezeket alaposan összekeverjük. A kettévágott tojásokat egy kis tálra tesszük, majd visszatöltjük a belsejébe a tölteléket, és majonézzel hígított tejföllel leöntjük. Tetejére egy kis majoránnát szórunk. Jól lehűtve tálaljuk…

Borsós tojásragu

borsós tojásraguBorsós tojásragu elkészítése: A tojásokat tojástűvel megszúrjuk, forrásban lévő vízbe helyezzük, és nyolc percig főzzük. Ha megfőtt, engedjünk rá hideg vizet, kocogtassuk meg, és csak kis idő múlva tisztítsuk meg. A hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk, és aranysárgára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, és kicsit hagyjuk rotyogni. Öntsük hozzá a tejet, forraljuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel és Worcester-szósszal. Főzzük…

Tojásfasírt

Nincs kép (kicsi)Tojásfasírt elkészítése: A kemény tojásokat egész apró kockára vágjuk, vagy bot mixerrel óvatosan durva pépé zúzzuk, a hagymát lereszeljük és összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét, amit szintén apróra vágunk fel, vagy pépé őrlünk, majd a főtt rizst, és a ketchupot. Sózzuk meg ízlés szerint. Formázzunk belőle fasírtokat. Verjük fel a nyers tojást, mártsuk bele a fasírtokat, majd forgassuk bele…

Sajtos tükörtojás

sajtos tükörtojásSajtos tükörtojás elkészítése: Négy tűzálló cseréptányért készítünk elő, és mindegyikbe keresztben lefektetünk 2 szelet szalonnát, úgy, hogy egy centivel túlérjen a tál peremén. A maradék szalonnát darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés vajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, borral meglocsoljuk, és 10 percig kis lángon…