Szendvics receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a szendvics rajongóknak.

Vendégváró falatok

vendégváró falatokVendégváró falatok elkészítése: Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint készítsük el őket és tálaljuk. Rozskenyér rákkal, majonézzel és durván őrölt borssal. Fehérkenyér májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal ízesítünk, s egy fél cseresznyével díszítünk. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral. Barna kenyér sonkatekerccsel és remulád…

Sajtos pirítós

sajtos pirítósSajtos pirítós elkészítése: A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és hagyjuk hűlni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra. Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixszoljuk össze. Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve zelleres sóval. Vajazzuk meg a kenyeret, és mindegyikre tegyünk egy szelet…

Pikáns szendvicstorta

pikáns szendvicstortaPikáns szendvicstorta elkészítése: A vajat habosra keverjük, a majonézt, mustárt és a Worcester-szószt egymás után hozzákeverjük. A húst, az uborkát és a két paradicsomot apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlinggel, a másodikat a sonkával és a borssal, a harmadikat a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kenyér héját levágjuk, s a belét vízszintesen 4 lapra…

Sajtfalatkák

sajtfalatkákSajtfalatkák elkészítése: A camembert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze. Tálba tesszük, majd vajjal és a tejszínnel alaposan összekeverjük. A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá olajbogyót…

Pulykás szendvics

pulykás szendvicsPulykás szendvics elkészítése: A zsemlemorzsát a parmezán sajttal és a borssal összekeverjük. A húst besózzuk, a tojást a vízzel elkeverjük, majd a húst ebbe martjuk, ezután pedig a parmezános morzsába forgatjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat vagy margarint, és ebben sütjük készre a pulykát, majd a megfelezett félbe vágott bagettekbe helyezünk egy-egy saláta levelet, erre tesszük a húst, meglocsoljuk a…