Sült pisztráng recept

sült pisztráng

Hozzávalók:

  • 2 nagy vagy 4 kisebb pisztráng
  • 2 dl citromlé
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 zsemle
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin

Sült pisztráng elkészítése:

A konyhakész pisztrángok belsejét locsoljuk meg citromlével, a hal oldalait vágjuk be. Só, bors, pirospaprika, liszt keverékével dörzsöljük be a halakat. A zsemlét felezzük el és a lapos felével, lefelé helyezzük egy tűzálló tálba. A fél zsemlékre ültessük fel a halat. Ha a zsemle túl nagy lenne, akkor vágjuk kisebbre. A bevágásokba tűzzünk fokhagyma szeletkéket. A halra helyezzük el a vajdarabkákat és süssük letakarva 15 percig. Pihentessük 3 percig. Petrezselymes vagy majonézes burgonyával tálaljuk. Ezt az elkészítési módot más kis halak esetében is alkalmazhatjuk.

A receptet beküldte: Kata