Süllő – Fogas halétel receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a süllő – fogas halétel rajongóknak.

Fokhagymás süllő

Nincs kép (kicsi)Fokhagymás süllő elkészítése: A süllőszeleteket sózzuk, meghintjük ételízesítővel, állni hagyjuk. Közepes méretű lábasban a vajat felolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, hagymát és szalonnát. 2 percig pároljuk, majd beletesszük a süllőszeleteket, és kb. 5 perc alatt megsütjük. Hozzáöntjük a tejszínnel elkevert tejfölt, borssal ízesítjük, majd tálaljuk.

Tejszínes süllő

tejszínes süllőTejszínes süllő elkészítése: A halat kívül és belül sózzuk, borsozzuk és meglisztezzük. A sütőedényt margarinnal kikenjük, és kissé meghintjük liszttel, ezután beletesszük a már előkészített halat és ráöntjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemmel bőven megszórjuk, és fólia alatt pároljuk. Ha megpárolódott, akkor levesszük róla a fóliát és a nélkül sütjük, míg aranybarna nem lesz. Könnyű, gyors és nagyon finom…

Fokhagymás fogasfilé

Nincs kép (kicsi)Fokhagymás fogasfilé elkészítése: Jénai tálba vajat és zúzott fokhagymát teszünk, 1,5 – 2 percig felforrósítjuk. Beletesszük a sózott, törött borssal meghintett halszeleteket. Felöntjük fehérborral és tejszínnel. A mikrohullámú berendezésben közepes fokozaton 6-8 percig pároljuk. A megpuhult halszeleteket saját párolólevükben, vajas-burgonya körettel tálaljuk. Adagonként 1 gerezd citrommal díszítjük…

Sült fogasfilé

sült fogasfiléSült fogasfilé elkészítése: A halat megmossuk, és konyhai krepp-papíron leszárítjuk. Paprikával és borssal mindenhol megszórjuk. A burgonyát meghámozzuk, centiméteres darabokra vágjuk, megmossuk, és egy konyharuhán megszárítjuk. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és lefedve 10 percig pároljuk. Hozzáadunk 1 evőkanál vajat, és fedő nélkül pirítjuk. Pirítás közben néha…

Tejszínes fogasszelet

tejszínes fogasszeletTejszínes fogasszelet elkészítése: Tűzálló tálban a finomra vágott vöröshagymát kb. 2 dkg vajban 2 percig hevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát. Hevítjük 5-6 percig, majd rátesszük a halszeleteket, a hal alaplét, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. Tetejére szórjuk a liszttel összegyúrt vajat, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, és 2-3 percig forraljuk…