Sós sütemény receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a sós sütemény, desszert rajongóknak.

Sajtos rúd

sajtos rúdSajtos rúd elkészítése: Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizza vágóval (ez jobb, mert…

Sajtos pogácsa

sajtos pogácsaSajtos pogácsa elkészítése: A sütőporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetőleg minél gyorsabban, hogy ne olvadjon meg a zsiradék. Belekeverjük a reszelt sajtot és hozzáadjuk a sót, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a tészta összeálljon. Kétujjnyi vastagra nyújtjuk, és kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük és nagy szemű só kristályokkal és köménymaggal megszórjuk. Nagyon…

Sajtos-ropogós perec

sajtos ropogós perecSajtos-ropogós perec elkészítése: A lisztet alaposan összedolgozzuk a lágy margarinnal, a sütőporral, a mackósajtokkal, 1 tojással és kevés sóval. Jól szaggatható zsíros tésztát kell kapnunk, ha nem ilyen tejföllel lágyíthatjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk el fél-egy centi vastagra, és szaggassuk ki. A maradék tésztát visszagyúrjuk, és újra szaggatjuk. A másik tojást verjük fel egy tányérban és vékony szálúra reszeljük…

Pizzás rúd

pizzás rúdPizzás rúd elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a megszitált liszt közepében egy fészket készítünk, beletesszük a felfutott élesztőt, margarint, 1 tojássárgáját, sót, tejfölt, az egészet összedolgozzuk. Langyos helyen 15-20 percig pihentetjük. Utána még egyszer átgyúrjuk, és ismét pihentetjük, majd lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, 8-10 cm-es…

Vajas pogácsa

vajas pogácsaVajas pogácsa elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben vagy vízben felfuttatjuk, amibe teszünk 2 kiskanál cukrot is. 6 tojás sárgáját habosra keverjük a margarinnal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a két kispohár tejfölt és az egészet jó alaposan összedolgozzuk, majd lefedve 3-4 órára a hűtőbe tesszük és állni hagyjuk. Ezt követően a masszát…