Sajtos rúd recept

sajtos rúd

Hozzávalók:

  • 2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin
  • 1 (5 dkg) friss élesztő
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin
  • 6 enyhén púpozott kávéskanál só
  • 1,2 kg rétesliszt
  • tojás
  • sajt (kb. 15 dkg)
  • köménymag

Sajtos rúd elkészítése:

Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizza vágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük a tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben. Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz.

A receptet beküldte: Editke