Sajtos édesburgonya recept

sajtos édesburgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 dl zöldségleves
  • 15 dkg márványsajt
  • 15 dkg camembert sajt
  • őrölt bors, só

Sajtos édesburgonya elkészítése:

A meghámozott édesburgonyát átlósan vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd sózzuk, borsozzuk meg, és szórjuk rá az aprított petrezselymet. Tegyük olajjal kikent tepsibe, öntsük alá a zöldséglevest, és fóliával letakarva, 200 °C-os sütőben pároljuk 15 percig. A fóliát távolítsuk el, szórjuk meg a morzsolt márvány-, és camambert sajttal, majd a forró sütőbe visszatolva süssük pirosra. Forrón kínáljuk.

A receptet beküldte: Mazsola