Reform étel receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a reform étel rajongóknak.

Töltött cukkini

töltött cukkiniTöltött cukkini elkészítése: Hosszában kettévágjuk a megmosott, megtörölgetett cukkinit. Kikaparjuk a magját, azt nem használjuk fel. A húsát kanállal kicsit kapargassuk meg, hogy kicsit vékonyabb legyen, és biztosan átsüljön majd. Ezt a kaparékot félretesszük. A csirkemell filét nagyon vékony csíkokra vágjuk. A húst megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A paprikákat felvágjuk kis kockára. Egy serpenyőben…

Cukkini lepény

cukkini lepényCukkini lepény elkészítése: A cukkinit megmossuk, és esetleg meghámozzuk. Nagy lyukú reszelővel lereszeljük. A sárgarépát tisztítás után kis lyukú reszelővel egy tálba reszeljük. Hozzáadunk tejfölt, a tojást, a reszelt sajtot (finom pl. füstölt karavánnal), belenyomjuk a fokhagymát, beleszórjuk a fűszereket ízlés szerint. Az ételízesítőt a végén tesszük bele, mert a cukkini levet ereszt. Ha nagyon híg, egy kis zsemlemorzsát…

Diétás tejberizs

diétás tejberizsDiétás tejberizs elkészítése: A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz egy óra múlva…

Zabpelyhes süti

zabpelyhes sütiZabpelyhes süti recept elkészítése: A lisztet, a zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat összekeverjük. A mézet a tojásokkal, géppel kikeverjük, hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tejfölt (joghurtot), majd a reszelt almát. Utána gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztes egyveleget. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a masszát, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük…

Gyors házi sajt

házi sajtGyors házi sajt elkészítése: Előkészítünk egy nagy tálat. Ráhelyezünk egy szűrőt, amit kibélelünk a vékony vászonanyaggal. A tejet fölforraljuk egy lábosban. Mikor forr, bele tesszük a citromlé felét. Kevergetjük. Mikor már elég sok sajt kicsapódott, teszünk még hozzá citromlevet. Végig finoman kevergetjük. Akkor van készen, mikor már jól elkülöníthetően látszik az áttetszős- zöldes-sárgás savó. Mikor készen van…