Rebarbara lekvár recept

rebarbara lekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított és feldarabolt rebarbara
  • 3 db meghámozott és felkockázott zöld alma
  • 125 ml víz
  • 1 felhasított vanília rúd
  • 3 evőkanál citromlé
  • 80 dkg cukor

Rebarbara lekvár elkészítése:

A rebarbarát és az almát jó alaposan megmossuk, és feldaraboljuk. Az üvegeket alaposan kimossuk, és hagyjuk lecsepegni. A megtisztított és feldarabolt rebarbarát, az almát és a vaníliát egy nagyobb fazékba tesszük, hozzá öntünk egy kis vizet és feltesszük főni. Forrás után még kb. 5-6 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot majd ismét felforraljuk. Időnként kevergetve még kb. 45 percig főzzük. Amikor már elég sűrűnek érezzük a lekvárt, takarékra tesszük, majd forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap, amikor kihűltek, sötét, hűvös helyre rakjuk, és fogyasztásig ott tároljuk.

A receptet beküldte: Mazsola