Rántott sajt recept

rántott sajt

Hozzávalók 3 személyre:

  • 30 dkg ementáli sajt egy darabban
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Rántott sajt elkészítése:

A sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tojást a sóval egy mélytányérban felverjük. Külön tányérokba teszünk lisztet és zsemlemorzsát. A sajtot alaposan megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, úgy, hogy minden oldalát befedje. Kivesszük, lecsurgatjuk, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. A sajtszeleteket lehűtjük, hogy a panír megszilárduljon. Sütés előtt rázzuk le róluk a felesleges morzsát, nehogy odaégjen. 1/2 cm-es olajban arany barnára sütjük a sajtszeleteket. Előmelegített tányérra tesszük. Jól illik hozzá a vegyes saláta és héjában főtt burgonya. A megmaradt olajban kisütött petrezselyem, fehérbor. Az olaj akkor elég forró, ha egy kenyérdarabka azonnal elkezd sisteregni benne. Ha le akarjuk fagyasztani, akkor csak rövid ideig süssük. Fagyasztva eltartható: 3 hónapig. Elkészítési idő: előkészítés: 20 perc, hűtés: 30 perc, sütés: közepes hőmérsékleten

A receptet beküldte: Meli