Pizza receptek

Finom, egyszerű, gyors receptek a pizza rajongóknak.

Házi pizzatészta

házi pizzatésztaHázi pizzatészta elkészítése: Először langyosra melegítjük a lisztet a mikróban úgy, hogy zacskóstul betesszük 1 percre a legalacsonyabb fokozatra. Azután beleszitáljuk egy nagy tálba, hozzákeverjük a sót, a szárított oregánót és a tisztes mennyiségű, frissen őrölt borsot. Utána egy nagy keverőtálba beleszórjuk a szárított élesztőt meg a cukrot. Langyos vízzel simára keverjük és hozzáöntjük az olíva olajat is. Előszedjük a kézis…

Gyros pizza

gyros pizzaGyros pizza elkészítése: Tészta: Az élesztőt megfuttatjuk tejjel, adhatunk hozzá egy kis cukrot is. Kicsit pihentetjük, majd összegyúrjuk, 50-60 dkg lisztel, csipetnyi sóval, meg egy kis olajjal. Ez a mennyiség két kis tepsire, vagy egy nagyra elég, annál jobb minél vékonyabb a tészta. Miután jól összegyúrtuk, letakarjuk és kelni hagyjuk. 40 perc és megkel, addig elkészítjük a szószt és előkészítjük a feltétnek valókat. Tzaziki szósz…

Házi olasz pizza

házi olasz pizzaHázi olasz pizza elkészítése: Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral összekeverjük, és kb. fél órát pihentetjük. Nyáron, vagy ha elég meleg van, akkor kevesebb idő is elég. Amíg az élesztő pihen, mérjük ki a finomlisztet és a réteslisztet egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót. A mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint. Ha az élesztő megkelt, öntsük…

Mini pizza

mini pizzaMini pizza elkészítése: A lisztbe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az előzőleg langyos vízzel felfuttatott élesztőt. Hozzákeverjük az olajat, a gyömbért, a sót, és annyi langyos vizet, hogy fánktészta sűrűségű tésztánál kicsit keményebb legyen. Letakarva megkelesztjük, majd kis formákba simítjuk a tésztát. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, turmixgéppel pürésítjük, és kevés vízzel kiforraljuk. A fűszerekkel…

Házi sajtos pizza

házi sajtos pizzaHázi sajtos pizza elkészítése: A lisztet keverőtálban elvegyítjük az élesztővel meg 1 teáskanál sóval. Hozzáadjuk az olíva olajat, hozzáöntünk 1,25 dl langyos vizet, és a robotgép habverőjével összedolgozzuk. Kézzel összegyúrjuk, és meleg helyen, letakarva kb. 30 percig kelesztjük. A paradicsomot félbevágjuk, a sajtokat felszeleteljük. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, lisztezett deszkára 4 kis, ovális alakú pizzává nyújtjuk…