Párizsi szelet

párizsi szelet

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojásfehérje
  • tortadara
  • A töltelékhez: 5 dl tejszín, 2 tojássárgája, 5 dkg csokoládé, 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Párizsi szelet elkészítése:

A 3 egész tojást, a 2 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot egy edényben forró víz fölött sűrűre keverjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a felolvasztott margarint és a 2 tojásfehérjéből keményre felvert habot. A tepsit kikenjük, megszórjuk kevés liszttel, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, lassú tűzön megsütjük. Mikor kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, kettévágjuk. A tejszínt a tojássárgájával és a megreszelt csokoládéval és pudingporral összevegyítjük. Mérsékelt tűzön, állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Ezután a két tésztalap közé kenjük úgy, hogy a tetejére is maradjon. Amikor bevontuk, megszórjuk tortadarával, és szeleteljük.

A receptet beküldte: Bogyo