Paprikás csirkemell recept

paprikás csirkemell

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 csirkemell, darabonként 180 g
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 csipet bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • 30 g darált dióbél
  • 1 evőkanál édes-nemes paprika
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 csipet só

Paprikás csirkemell elkészítése:

A vajat felforraljuk, és a csirkemellet a bőrével lefelé belefektetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Közben kétszer megfordítjuk. Ha megpuhult vegyük ki. A fokhagymát és a hagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A dióbelet a sült zsírba tesszük és megpirítjuk. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és fedő alatt 5 percig pároljuk. A paprikát, tejfölt és a cukrot hozzátesszük, és jól elkeverjük. A krémet sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellet leszedjük a csontról, eltávolítjuk a bőrét, és nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük a szószba, megmelegítjük, hogy az ízek összeérjenek, de nem forraljuk. A maradékot és a szószt felhasználhatjuk egy pikáns saláta elkészítéséhez. Körítésnek nyers paprikaszeletek, pirítós kenyér vagy széles metélt és paradicsomsaláta illik hozzá. Fehérborból készült fröccs vagy ásványvíz. Dió nélkül is finom – és így adagonként 106 kcal-val alacsonyabb az energiatartalma. A fehér-húsú csirkemell sovány és kalóriaszegény étel. Ha a bőrével és a csonttal együtt rövid ideig pároljuk, a hús finom szaftos marad. Elkészítési idő: előkészítés: 30 perc, sütés: 15 perc, sütési hőmérséklet: közepes

A receptet beküldte: Zsu