Pacal pörkölt

pacal pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 2-3 közepes hagyma
  • 2-3 levél babérlevél (minden vízcserénél)
  • némi zsiradék
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika
  • kevés őrölt bors
  • ízlés szerint köménymag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-1 db zöldpaprika, paradicsom
  • 1-2 dl vörösbor

Pacal pörkölt elkészítése:

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika) Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tűzön puhára főzzük. Tálalás, fogyasztása: mélytányérban, kenyérrel és kanállal.

A receptet beküldte: Zsófi