Lencsefőzelék recept

lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • só, ízlés szerint
  • körömnyi citromhéj

Lencsefőzelék elkészítése:

A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk. Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt.

A receptet beküldte: Lilla