Juhtúrós lepény recept

Nincs kép

Hozzávalók:

  • 1 csomag Brindza juhtúró (kb. 125 g)
  • 1 tojás
  • kb. 3 evőkanál tönkölyliszt
  • pici tejföl vagy kefir
  • olívaolaj
  • bors

Juhtúrós lepény elkészítése:

A juhtúrót összetörjük villával, elkeverjük benne a tojást, és 1 kanál tejfölt vagy kefirt, hogy homogénebb legyen. Beleteszünk kb. 3 evőkanál lisztet, vagy amennyit felvesz. Jól elkeverjük, hogy tésztaszerű masszát kapjunk. Serpenyőben pici olívaolajat hevítünk, majd a masszából egy kanál segítségével lapos lepényeket formázunk, mindkét oldalukat megsütjük. Szezámmagot is rakhatunk rá, mielőtt megfordítjuk a másik oldalára, de tehetünk bele friss bazsalikomot is, egyébként ízlés szerint bármivel lehet ízesíteni. Amikor a serpenyőre tesszük, egy kicsit nehéz ellapítani, de olajos kanállal egész könnyen megy. Elkészítési idő: kb. 15 perc, Kalóriatartalom: 90 kcal

A receptet beküldte: Meli