Ízes bukta

ízes bukta

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • pici só
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • gyümölcsíz

Ízes bukta elkészítése:

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket olvasztott margarinnal megkenjük, és 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad.

A receptet beküldte: Viky