Hagyományos babfőzelék recept

hagyományos babfőzelék

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg száraz fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 babérlevél
  • só, pirospaprika
  • valamilyen füstölt hús

Hagyományos babfőzelék elkészítése:

A babot előző éjjel beáztatjuk bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítjük, majd friss vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a babérlevelet, egy kis sót, a füstölt húst, és puhára főzzük. Amikor puha már a bab, az időközben elkészített fokhagymás, enyhén pirospaprikás rántással berántjuk a főzeléket. Hozzáadjuk a tejfölt, forralunk rajta egyet, eltávolítjuk a babérleveleket, és már készen is van. Kuktában készítve lerövidül a főzési idő.

A receptet beküldte: Éva