Gnocchi recept

gnocchi

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 l víz + 1 leveskocka
  • tengeri só
  • bazsalikom

Gnocchi elkészítése:

A krumplikat megpucolom, felkockázom és felteszem főni. Leszűröm, megvárom, hogy kicsit hűljenek, majd összetöröm, hozzáteszem a tojás sárgákat és a lisztet, tengeri sót, tésztát gyúrok belőle, kb. egy centi vastag csíkokat hengergetek, amiket kb. 2 centis szakaszokban feldarabolok és villa hátával csíkokat nyomok beléjük. 1,5 l vizet egy leveskockával felteszek főni, ha zubog, úgy 15-18 darabjával kifőzöm a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet és kimerem őket egy tálba. Bármilyen szósszal tálalható(nálam a fűszeres paradicsom a sláger). Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Ildikó