Fűszeres sertésoldalas recept

fűszeres sertésoldalas

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 3 evőkanál olaj
  • 2,5 dl chili szósz
  • 2 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál só

Fűszeres sertésoldalas elkészítése:

Kérjük meg a hentest, hogy vágja 8 felé az oldalast. A húst és a rostélyt kenjük be egy evőkanál olajjal, rakjuk rá az oldalast, és tegyük be a sütő legfelső rácsára. Ha grillben készítjük, a hús 10 cm-re legyen a fűtőszáltól. A chili szószt keverjük össze a többi alapanyaggal. Ezzel kenjük be az oldalast, csökkentsük a hőmérsékletet és valamivel távolabb a hőtől – a sütőben középütt – puhítsuk meg a mártással, és fordítsuk meg. Öntsük ki a serpenyőből a felesleges zsírt, adjunk a húsléhez egy kevés vizet, és forraljuk fel. Fűszerezzük meg, majd külön tálaljuk vagy kanalazzuk a húsra. Jól illik hozzá a héjában főtt vagy sült burgonya, kenyér, fejes saláta. Chili szószt készen vehetünk. Ez a nagyon fűszeres és csípős szósz cukrozott paradicsom püréből, ecetből, borsból, paprikából és egy speciális fűszerből készült. Az oldalast nyersen és lesütve is lefagyaszthatjuk. Fagyasztva eltartható: 4 hónapig. A sertésoldalasra az jellemző, hogy a bordák között finom húst találunk és elegendő zsírt ahhoz, hogy a hús ízesen megsüljön. A felesleges zsír kenyérre csöpögtetve pompás. Elkészítési idő: előkészítés:25 perc, grillezés:10+35 perc, a grillt elő kell melegíteni, villanysütő:275/200 C

A receptet beküldte: Meli