Fejtett bableves recept

fejtett bableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtett bab
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • őrölt bors, só
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 szál zeller
  • 1-1 zöldpaprika, paradicsom

Fejtett bableves elkészítése:

A zöldségeket jó alaposan mossuk meg, majd a répákat kockázzuk fel. Ezután alaposan öblítsük le a babbal együtt, és tegyük egy fazékba a fejtett babot, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és öntsük fel 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük fel főni. Amíg ez fő, készítsük el a rántást. Az apróra vágott fokhagymát olajban átforgatjuk, mikor már érződik a jó fokhagyma illat, megszórjuk 1,5 evőkanál liszttel, és jól elkeverjük, pár percig pirítjuk, majd félre húzzuk a tűzről, és belekeverjük finomra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Amikor a bab és a zöldségek is megpuhultak, rántsuk be, és szórjuk bele a felaprított zellerlevelet, paprikát meg paradicsomot. Ha felforrt, tegyük takarékra, és pár perc főzés után forrón tálaljuk.

A receptet beküldte: Cica