Dubarry szelet recept

dubarry szelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • só, szerecsendió
  • a rántáshoz kb. 8 dkg liszt és ugyan annyi vaj
  • 6 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • kb.2 dkg vaj
  • 1 kisebb fej karfiol
  • reszelt sajt tetszőlegesen
  • tetejére kevés zsemlemorzsa

Dubarry szelet elkészítése:

A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk és lisztben megforgatva egy kevés olajban vagy zsírban pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyan annyi vajból világos (nem pirított) rántást készítünk, feleresztjük 6 dl tejjel, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 0,5 dl tejszínnel elvegyített 2 tojás sárgáját és belemorzsolunk kb.2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére egy halom sós vízben főtt és levétől lecsurgatott karfiolt nyomunk. Ezt a maradék, mártással bevonjuk, a zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük, a tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben szép pirosra sütjük. Elkészítési idő: kb. 60 perc

A receptet beküldte: Anikó