Debreceni töltött káposzta recept

debreceni töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéshús
  • 12 dkg marhanyesedék
  • 20 dkg debreceni páros
  • 60 g füstölt szalonna
  • 120 dkg savanyú káposzta
  • 12 dkg rizs
  • 20 g tejföl
  • 60 g liszt
  • 50 g zsír
  • 10 dkg vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 1 cs. kapor, fűszerpaprika, majoránna, só, bors

Debreceni töltött káposzta elkészítése:

Hintsük meg pirospaprikával a finomra vágott, zsíron pirított vöröshagymát, tegyük rá az apró káposztát, és engedjük fel egy kevés vízzel. A húsokat, szalonnát daráljuk le, keverjük hozzá a rizst, és a fűszerekkel készítsünk egy finom tölteléket. A tölteléket töltsük a káposztalevelekbe, tegyük rá az előkészített apró káposztára, öntsük fel vízzel, és lassú forralással főzzük készre. Sűrítsük be zsemleszínű, kapros rántással, adjuk hozzá a tejfölt, forraljuk össze, és ha szükséges, ízesítsük utána. Tálaláskor helyezzük a tölteléket az apró káposztára, tegyük mellé a debrecenit, és locsoljuk meg tejföllel.

A receptet beküldte: Mazsola