Csokitorta

csokitorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg olvasztott csokoládé bevonó
  • 12 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 5 dkg porcukor, só

A krémhez:

  • 22 dkg vaj, 12 dkg kakaópor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejszín

Csokitorta elkészítése:

Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a vajat, a porcukrot, a sót és a tojások sárgáját. A csoki bevonót megolvasztjuk, és ezt is a többihez keverjük. A tojások fehérjét felverjük, hogy egy kemény habot kapjunk, majd belekeverjük a cukrot és a lisztet, és hozzáadjuk a fenti masszához. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és készre sütjük. Eközben elkészítjük a tölteléket: a vajat, a kakaót és a cukrokat összekeverjük, majd a felvert tejszínhez hozzákeverjük az egészet. A megsült tortát négy egyforma lapra vágjuk, és közéjük kenjük a massza felét. A maradék tölteléket a torta oldalára és tetejére kenjük, majd a hűtőben állni hagyjuk.

A receptet beküldte: Sára