Csokis süti

csokis süti

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg csoki
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • a lazításhoz tej (kb. 1 dl)

Csokis süti elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, fahéjat, és az apró kockákra vágott csokit. Egy másik tálban az olvasztott vajat és a tojást keverjük el, ehhez hozzáadjuk az előző tál tartalmát, és összedolgozzuk. Nem szabad folyékonynak lennie, mert a sütőben szétfolyik. A tejet úgy adjuk hozzá, hogy a massza elég kemény maradjon. Aztán sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük az evőkanálnyi adagokat. Majd a hő hatására szép kör alakú formája lesz. 200°C-on sütjük kb. 15 percig, majd hagyjuk kihűlni az elkészült sütit, mert először még lágy, de aztán ha kihűl, szinte kekszszerű lesz. Elkészítési idő: kb. 30 perc

A receptet beküldte: Piroska