Birsalma leves

Nincs kép

Hozzávalók:

  • 3 érett, sárga, illatos birsalma
  • 3 alma
  • citromlé
  • cukor, méz, ízlés szerint
  • tejföl
  • esetleg szegfűszeg

 

Birsalma leves elkészítése:

A fazékba háromujjnyi vizet töltünk, majd beleöntünk egy evőkanál citromlét. Ebbe aprítjuk a mosott almát, birsalmát, héjastól, ami a sav hatására nem barnul meg. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és ha a víz nem lepi el a gyümölcsöt, pótoljuk. Felforraljuk, ha a birs még kemény, egy-két percig tovább főzzük. Ha kihűlt, mézet és vízzel elkevert tejfölt adunk hozzá. Tanácsok: Szokták hámozott gyümölcsből, tejszínes, tojássárgás, lisztes habarással is készíteni.

A receptet beküldte: Ildikó