Birsalma befőtt recept

birsalma

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • 1 kg cukor
  • 0,5 l víz
  • 1 kis darab vanília
  • szalicil

Birsalma befőtt elkészítése:

A birsalmát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, és felszeleteljük. A cukrot feloldjuk a vízben, majd felfőzzük a vaníliával. Amikor felforrt, annyi gyümölcsöt teszünk bele, amennyit ellep a szirup, majd addig főzzük, amíg rózsaszínű nem lesz. Ezután leszűrjük, a gyümölcsöt üvegekbe tesszük, rámerjük a levet, majd egy késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére. Lezárjuk, majd 10-12 percre gőzbe állítjuk. A vízben hagyjuk, amíg kihűl. Hűvös helyen tároljuk.

A receptet beküldte: Ildikó
Kategória: Befőtt, Népszerű