Zabpehely

Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Zabpehely alapanyagként.

Kókuszos zabpehelykeksz

Nincs kép (kicsi)Kókuszos zabpehelykeksz elkészítése: A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A száraz alapanyagokat összevegyítjük. Hozzáadjuk a tojással, mézzel elkevert margarint, valamint annyi joghurtot, hogy formázható masszát kapjunk. Diónyi golyókat formázzunk belőle, aztán korongokká lapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyenlő távolságra tesszük. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük…

Apró sós sütemény

apró sós süteményApró sós sütemény elkészítése: A lisztet, a sót és az olajat jól összekeverjük. Az élesztőt a tésztához adjuk, és laza tésztává gyúrjuk annyi vizet adva hozzá, amennyit megkíván. Fél órát pihentetjük. A tésztát átgyúrjuk, majd félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és különböző kis formákat szaggatunk belőle. A tésztákat gyengén kiolajozott tepsibe helyezzük, a tetejét megszórjuk a magokkal vagy reszelt sajttal, majd fél órát ismét…

Sajtleves cipóban

sajtleves cipóbanSajtleves cipóban elkészítése: A cipót készíthetjük otthon, vagy megvásárolhatjuk bármilyen közértben, az otthon készített cipóval kicsit többet kell dolgozni, és néha megvan az esélye, hogy elrontjuk. Ilyenkor válasszuk a B tervet. A leveshez először finomra vágjuk a hagymát, olajon megfuttatjuk és liszttel lepirítjuk. Ezután meglocsoljuk borral, 1,5 liter vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és hagyjuk felforrni. Amikor…

Zabpelyhes süti

zabpelyhes sütiZabpelyhes süti recept elkészítése: A lisztet, a zabpelyhet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat összekeverjük. A mézet a tojásokkal, géppel kikeverjük, hozzáöntjük az olvasztott margarint és a tejfölt (joghurtot), majd a reszelt almát. Utána gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztes egyveleget. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a masszát, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük…

Eperturmix

eperEperturmix elkészítése: A hozzávalókat össze turmixszoljuk és már fogyasztható is. Ha valaki nem szereti, hogy az eper magjai benne vannak, előtte törje át egy szűrőn az epret. Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből elkészíthető, én legtöbbször eperrel, almával vagy banánnal készítem. Szénhidrátszegény, kalóriaszegény, zsírszegény és nagyon finom…