Áfonya lekvár

áfonya lekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg áfonya
  • 3 dl víz
  • 1 citrom leve
  • 50 dkg befőző cukor (ízlés szerint)
  • ízlés szerint: narancshéj, fahéj, őrölt koriander

 

Áfonya lekvár elkészítése:

Az áfonyát megtisztítjuk, megmossuk. Majd hozzáadjuk a vizet és a citrom levét és 2-3 órát állni hagyjuk. Ezután állandó kevergetés mellett felfőzzük. Kb. 5 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a főtt áfonya levéből kiveszünk, elkeverjük benne a cukrot, majd az elegyet hozzáadjuk az áfonyához és állandó kevergetés mellett ismét felforraljuk. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk és dunsztoljuk. Az üvegeket 5 percre fejtetőre állítjuk, majd hűvös helyen tároljuk. Főzés közben ízlés szerint tehetünk hozzá reszelt narancshéjat, fahéjat, őrölt koriandert is.

A receptet beküldte: Ágica